top of page

FAQ

Al uw vragen beantwoord. 

Indien u nog vragen heeft, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Immo Assist is actief in het hele Vlaamse Gewest.

Wij komen graag tot bij u thuis voor een vrijblijvend gesprek.

BEPAAL IK ZELF DE VRAAGPRIJS VAN MIJN HUIS?

U bepaalt volledig zelf de vraagprijs van uw woning, wij raden u wel aan deze realistisch in te stellen om de verkoop zo vlot mogelijk te laten verlopen. Als u de woning aan een te hoge vraagprijs aanbiedt, riskeert u de verkoop te “verbranden”.

WAAR ZIJN JULLIE ACTIEF?

WAT IS EEN POSTINTERVENTIEDOSSIER?

Het postinterventiedossier, PID, is het dossier met alle informatie van het gebouw, dat nuttig kan zijn voor latere werkzaamheden. Dit is verplicht bij de verkoop van een woning of een appartement waarvan de bouw is begonnen na 1 mei 2001 of waaraan werken zijn uitgevoerd sinds 1 mei 2001 door één of meer aannemers. 

Indien u graag meer informatie wenst, kan u eens een kijkje nemen op deze website. Vanzelfsprekend mag u me ook contacteren bij verdere vragen! 

IS EEN PLAATSBESCHRIJVING BIJ INTREDE VAN DE HUUR VERPLICHT?

Het opmaken van een gedetailleerde plaatsbeschrijving bij aanvang van de huur is een verplichting die het huurdecreet oplegt. De plaatsbeschrijving moet gebeuren op het moment dat de ruimtes nog niet bewoond worden door de nieuwe huurder of ten laatste binnen de maand na de ingebruikname door deze huurder.

De kosten voor de plaatsbeschrijving worden doorgaans volgens een 50/50 verhouding gedragen door huurder en verhuurder.

bottom of page