top of page

ONZE MISSIE

Uw vastgoedassistent

Als jong bedrijf hebben wij de ambitie om administratieve ondersteuning te bieden aan verkopers, die hun eigendom zelf wensen te verkopen. Voor mensen, die niet dagelijks in de vastgoedsector werken, is het vaak moeilijk om door het bos de bomen te zien:

  • Welke documenten heb ik nodig alvorens ik mijn pand te koop/te huur mag aanbieden?

  • Welke documenten moeten zeker opgenomen worden in de verkoopovereenkomst?

  • Waar vraag ik een bodemattest op?

  • Wat is het verschil tussen stedenbouwkundige inlichtingen en een kadastraal uittreksel? Bij welke instantie kan ik ze opvragen?

  • Is een EPC-attest altijd nodig?

Er komt veel meer kijken bij een vastgoedtransactie, dan een akkoord over de prijs en de eigendom alleen. Het is met andere woorden van essentieel belang dat u over de vereiste documenten beschikt. Bij het ontbreken van bepaalde documenten kan de koper immers in bepaalde gevallen de koop doen ontbinden, kan de overheid geldboetes opleggen, kan er discussie ontstaan met de koper, enz.

Om “doe-het-zelfverkopers” te begeleiden in het verkoopproces, staan wij graag ter beschikking als vastgoedassistent. Wij doen het papierwerk, u de rest. U als verkoper; plant zelf de bezichtigingen, zet zelf het zoekertje online, bepaalt zelf hoe u de bezichtiging doet en onderhandelt zelf over de prijs.

Foto Stef bijgesneden_edited.png

OVER MIJ

Na een 3-jarige bacheloropleiding op AP-hogeschool te Antwerpen, afstudeerrichting “Vastgoed-Makelaardij”, en een aantal jaar relevante ervaring binnen het vakgebied, besloot ik dit initiatief op te starten. Mijn redenen hiervoor? Enerzijds ontdekte ik dat particuliere verkopers hun eigendom met veel passie probeerden te verkopen, maar dat het ze vaak aan kennis ontbrak om de verkoop in goede banen te leiden. Anderzijds is het met nieuwe wetten, decreten, besluiten, ordonnanties,… niet eenvoudig om de juiste verkoopdocumenten te verzamelen.

 

Via deze weg hoop ik mijn bijdrage te leveren aan de particuliere verkoper, die het maximum uit zijn verkoop wenst te halen.

 

Hopelijk tot snel!

 

Stef

Immo Assist

bottom of page